Tillbaka till söksidan

Hur gör jag en retur med Apple Pay?

Handlaren kan använda enhetskontonumret för att hitta köpet och behandla returen, precis som de gör när du har betalat med ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort i plast. Så här visar du de fyra sista siffrorna i enhetskontonumret:

  • iPhone eller iPad: Gå till Inställningar > Wallet och Apple Pay, och tryck på kortet.
  • Apple Watch: Öppna appen Watch på din iPhone, gå till fliken Min klocka, tryck på Wallet och Apple Pay och sedan på ditt kort.

Om handlaren behöver dina kortdetaljer för att behandla returen kan du följa samma steg som när du gör en betalning:

  1. På enheten som du använde för att göra den ursprungliga betalningen väljer du kortet som återbetalningen ska gå till. Kom ihåg att använda kortet som är registrerat i Apple Pay, inte det fysiska kortet.
  2. På iPhone håller du enheten nära läsaren och auktoriserar returen med Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På Apple Watch dubbelklickar du på sidoknappen och håller bildskärmen för Apple Watch några centimeter från den kontaktfria läsaren

Beroende på butikens försäljnings- och återbetalningspolicyer kan det ta upp till flera dagar innan returtransaktionen syns bland dina transaktionert. Apple Pay-aktiviteter visas även på ditt kontoutdrag.