Tillbaka till söksidan

Kan jag handla med kortet online?

Du kan självklart använda ditt kort när du handlar online. För att undvika att något skulle inträffa har vi samlat några enkla säkerhetsrutiner som du kan följa, särskilt om webbsidan du vill handla på inte är ansluten till tjänsten Verified by Visa:

  • Försäkra dig om att dina kortdetaljer krypteras innan de skickas över Internet genom att titta efter ett hänglås i webbläsaren och att webbsidans adress börjar med https:// snarare än http://
  • Använd den senaste versionen av webbläsare och se till att din dator använder det senaste operativsystemet.
  • Handla genom återförsäljare du känner till eller undersök dem först för att försäkra dig om att de är pålitliga.
  • Behåll en översikt över dina transaktioner på internet tillsammans med återförsäljarens webbadress. Flertalet e-handelsföretag skickar e-postmeddelanden som sammanfattar köpets alla detaljer, se till att spara dem.
  • Innan du godkänner köpet, läs igenom vad återförsäljaren har för policy för leveranser och returer. Kan du skicka tillbaka produkter som du inte är nöjd med? Kan du få pengarna tillbaka eller ett tillgodokvitto om det är fel på varan? Återförsäljarens webbsida ska också innehålla information om leveransen och kostnader för denna, vilka valutor som accepteras och vilka eventuella skatter som tillkommer.

Läs mer på Svenska Bankföreningens webbsida, där du får du råd om hur du kan utföra dina bankärenden på internet samt använda ditt kort på ett säkert sätt.