Tips för en smartare bilekonomi

Oavsett om det handlar om att köpa en ny bil, välja mellan lån eller leasing eller ta hand om den bil du kör nu så finns det tips som kan förbättra din bilekonomi. Här har vi samlat såväl tips som krångliga begrepp som kan vara bra att ha koll på kring bilen och livet i rörelse.

TA HAND OM DIN BIL

Så kan du sänka dina bilkostnader

Visst är det en frihet att ha en bil som tar dig på många spännande äventyr. Och bilen har blivit ännu viktigare i coronatider när vi undviker trängsel och kollektiva resor. Men samtidigt är bilen oftast den näst största kostnaden i ett hushåll efter bostaden. Det finns som tur är smarta sätt som kan sänka utgifterna, här delar vi några tips!

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar privatleasing?

Många är vana vid att man lånar pengar för att köpa sin bil, ofta via bil- eller banklån. Idag är intresset för privatleasing stort och det skrivs mycket om det i media. Hur fungerar det när du leasar bilen och vad ska du tänka på? 

Kvinna med xc40

Lån eller leasing?

Så kan du välja rätt bil

Funderar du på att uppdatera din bil till en lite nyare modell? Christian Düfke på Volvofinans Bank har en lång erfarenhet kring bilfinansiering och han delar sina bästa tips för att välja rätt bil som passar dina behov och din bilekonomi.

Ordlista

Vi förklarar vanliga begrepp

Det finns många och krångliga begrepp inom bil- och finansvärlden. Och handen på hjärtat är det kanske inte världens roligaste eller lättaste att sätta sig in i. Därför har vi gjort det åt dig genom att samla några vanliga ord mellan A till Ö med en förklaring.

Smartare bilekonomi

Tre tips inför bilköpet!

Visst kan det kännas svårt att köpa bil idag med en uppsjö av valmöjligheter kring bilmärken och drivmedel. I den här filmen bjuder säljaren Jesper på sina tre bästa tips som du kan tänka på när du köper din nästa bil.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se