När vattkopporna bröt ut räddade CarPay reseförsäkring resan

En semester innebär i de flesta fall en efterlängtad resa utan tråkiga överraskningar och trevliga minnen. Sanna och hennes familj med sambo och tre barn är vana resenärer som reser någon gång per år. De använder alltid CarPaykortet eftersom det alltid ingår en fri reseförsäkring när minst 75 procent av resan betalas med kortet. De har aldrig behövt använda den, men på en resa till Frankrike var oturen framme: Sannas dotter fick vattkoppor och därmed flygförbud.

– Vi har alltid känt till reseförsäkringen och tänkt att det är en fördel att inte behöva köpa till andra försäkringar. Den täcker förseningar, förlorat bagage, avbeställningsskydd om man blir sjuk och inte kommer iväg på resan och även skador på hyrbilar utomlands. Men vi har aldrig behövt använda den. Förrän nu, och det visade sig vara smidigare än jag kunnat föreställa mig, berättar Sanna.

Det var under en resa till södra Frankrike som oturen var framme. Sanna och hennes sambo åkte tillsammans med sin då nio månader gamla dotter Iris för att hälsa på goda vänner som bor utanför Nice och som driver ett litet hotell. Deras två äldre söner stannade kvar hemma i Sverige. Men efter bara någon dag började de misstänka att allt inte stod rätt till med lilla Iris. Och mycket riktigt – plötsligt kom ett utslag och vattkoppor var ett faktum. 

Iris med sina vattkoppor

– Vi letade upp information på Volvofinans Banks webbsida och hittade ett kontaktnummer till If Skadeförsäkring som berättade de hur vi skulle gå tillväga. Vi fick hjälp av våra bekanta att hitta en läkare i Grasse, som bekräftade att Iris hade vattkoppor och kunde skriva ett läkarintyg. Vi fick förstås flygförbud och därefter var det bara att vänta tills Iris blivit frisk.

Sannas sambo tog det inbokade flyget tillbaka till Sverige för att ta hand om deras pojkar medan Sanna stannade kvar med Iris. Hon kunde bo kvar i ett av hotellrummen hos deras bekanta under tiden som Iris vattkoppor blommade över. Personal från If Skadeförsäkring hörde av sig varje dag för att höra att de mådde bra.
– Det kändes väldigt tryggt att de hörde av sig och hjälpte till på alla sätt de kunde. Jag hade ju turen att ha vänner som kunde hjälpa oss med boende och hitta läkare, men det var skönt att få veta hur jag skulle gå till väga och till exempel få hjälp att ordna med nytt flyg.

Sanna är nöjd med den fria försäkringen

"Mitt tips inför nästa resa är att se till att betala med CarPaykortet, CarPay reseförsäkring fungerar ju verkligen."

Det gick några dagar innan Iris skorpor torkat in och de fick då göra ett läkarbesök till för att få ett intyg att de skulle kunna flyga. De fick ett förslag på flygtid bara några timmar efter friskförklaringen och snart kunde de landa i Sverige igen.
– Allt gick jättesnabbt och det visade sig också att det gick väldigt smidigt att få ersättning från IF Skadeförsäkring för alla utlägg som boende, mat och taxiresor. Jag kände mig jättetrygg eftersom jag hade någon som hjälpte mig. Om man blir sjuk ute i världen så finns det riktigt bra hjälp att få. Och allt var ju helt kostnadsfritt – det var ju bara för att jag betalade resan med mitt Volvokort. Så mitt tips inför nästa resa är att se till att betala med CarPaykortet, CarPay reseförsäkring fungerar verkligen. Men vi hoppas såklart att vi inte behöver använda den igen!

Fakta om CarPay reseförsäkring

När du betalar mer än 75 procent av resan med ditt Volvokort eller CarPaykort ingår alltid fri reseförsäkring. Försäkringen omfattar allt från avbeställningsskydd, förlorat baggage och förseningar till olycksfall och sjukdom och gäller i hela världen. Den inkluderar hela familjen och barn som inte fyllt 23 år, även när de reser på egen hand. Läs mer om vad som ingår.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se