Daniel hittar lediga pumpar i mobilen

När möjligheten dök upp att betala tankningen direkt från CarPay appen var den digitala produktutvecklaren Daniel snabb med att prova. Allt han behövde göra var att välja en ledig pump på sin lokala Tankastation och trycka på start. Men finns det inte fler sätt att använda funktionen för ett tech-freak med 20 års erfarenhet från IT-branschen?

Apple Pay förenklar betalningen

I sitt dagliga jobb hjälper Daniel företag att utveckla produkter och tjänster genom kreativt och strategiskt tänkande. Inspiration är en viktig del av arbetet och han är en typisk ”early adopter” av allting teknikrelaterat. Att ansluta sig till CarPay var – inte helt otippat – ett naturligt steg för Daniel, även om han inte kör en Volvo.

– Jag gillar att testa nya digitala tjänster och att ha ekonomin uppdelad. Man får en bättre översikt på det viset. Inom familjen har vi alltid använt olika kort och tjänster för att dela upp de större utgiftsblocken. Därför tycker jag det är bra att vi kan använda CarPay på samma vis för våra bilrelaterade kostnader. Att Volvofinans Banks kort dessutom stödjer Apple Pay gjorde det ännu lättare att välja CarPay.

"Tankafunktionen är smidig och användbar. Men det finns faktiskt ett smart sätt att använda den som jag inte har dragit nytta av ännu."

Hitta lediga pumpar i appen

Daniel tycker om hur enkelt det är att använda bonuscheckar vid betalningen, vilket han påpekar mer än en gång under intervjun. Men när det kommer till Tanka-funktionen är det inte bara smidigheten som han uppskattar.

– Under pandemin har det varit skönt att slippa kladda på fysiska objekt i onödan, men funktionen har faktiskt också löst ett annat problem som jag har stört mig på. Det finns en station nära mig där pumparna ibland har varit avstängda. Men eftersom jag numera kan se vilka pumpar som är lediga i appen kan jag kontrollera dem hemifrån. På så vis kan jag planera tankningen redan innan jag ger mig iväg.

Så här funkar det

Efter du startar appen söker CarPay efter en Tanka station och hittar din position. Sedan får du välja din station på en karta med vägbeskrivning. När du har tryckt på ”tanka här” väljer du helt enkelt vilken pump du vill använda och om du vill betala med dina bonuscheckar. Sedan får du ett par minuter på dig att starta tankningen.

Tanka remote går också bra

Då han pratar vidare om de tekniska möjligheterna med att tanka i mobilen får Daniel någonting mjukt i blicken. Även om han ännu inte använder alla funktioner själv tycks han uppskatta att de finns tillgängliga för honom.

– En annan sak som är väldigt bra, men som inte har hänt ännu, är att jag har möjligheten att starta en tankning remote. Om min son är ute och åker moppe till exempel, då kan jag starta en tankning åt honom på distans. Det räcker med att han hör av sig till mig och berättar vilken pump han står vid så kan jag sätta igång den. Han kan vara på Öland och tanka på Borgholmsstationen medan jag är hemma i Kungälv, det är sak samma.

Bonuscheckar ger mervärde

Även om den ekonomiska översikten var det som först lockade Daniel har han andra anledningar till att fortsätta använda CarPay. Idag är det bonuscheckar, Apple Pay och smidiga betalningar som gör affären.   

– I början var det intressant att kontrollera vart utgifterna gick hela tiden, men det slutade vi med efter ett tag. Just nu är det stora värdet för oss att kortet fungerar med Apple Pay samt att vi får gott om bonuscheckar och erbjudanden. Bara nu i veckan fick jag ett erbjudande om förmånligt pris på en biltvätt till exempel. Att jag kan betala allting från mobilen sedan passar mig perfekt. Mobilen har jag ju alltid med mig. Min plånbok däremot… Den har jag lite sämre koll på. 

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se