Vad är framtidens pengar?

Vad har stenar, kossor, kapsyler och papper gemensamt? Alla har de använts som betalmedel någon gång i tiden. Och kanske verkar det konstigt – men sedan digitaliseringen har våra betalmetoder blivit ännu mer oförutsägbara. Följ med CarPays betalexpert, Erik Magnarsson, på en resa till morgondagens betalningar i det här avsnittet av ”Vägen Framåt” – serien som spanar in i framtiden av mobilitet och betalningar.

Betala med mobilen

Daniel hittar lediga pumpar i mobilen

När möjligheten dök upp att betala tankningen direkt från CarPay appen var den digitala produktutvecklaren Daniel snabb med att prova. Allt han behövde göra var att välja en ledig pump på sin lokala Tanka station och trycka på start. Men finns det inte fler sätt att använda funktionen för ett tech-freak med 20 års erfarenhet från IT branschen?

Vårt erbjudande

Vad ingår i CarPay?

  • Visakort med säker betalning, även via mobil och smartklocka
  • Poäng på dina köp och bonuscheckar i appen
  • Samla saldo, betalningar och digitala kvitton
  • Betala för verkstad, service och tankning i appen
  • 12 månaders delbetalning utan ränta och avgifter på till exempel service, däck och reperationer
  • Alltid lägre pris på Tanka, OKQ8 och Tvätta

VÄGEN FRAMÅT

Hur planerar städer för framtidens bilar?

Självkörande bilar kan förändra vart vi väljer att bo, parkeringsplatser kan vara en lösning på bostadsbrist och städer vill prioritera fotgängare framför bilister i framtiden. Men varför? Få reda på hur städer planerar för framtidens bilar då Sofia Stålne lyfter sina funderingar.

VÄGEN FRAMÅT

Äger vi bilar i framtiden?

Brist på parkeringsplatser, långa trafikköer och avgaser i storstäder får många att söka alternativ till bilägande. Men hur många är egentligen villiga att ge upp sitt ägarskap? Se när Manfred Mellquist från CarPay, expert på bilägande, funderar över hur framtiden för delningstjänster kan se ut.

SMIDIG BETALNING

Sandra har upptäckt fördelarna med att samla allt digitalt

Drömmen om en XC40 blev sann för Sandra och via finansieringen från Volvofinans Bank introducerades hon för Carpay. Nu har hon använt tjänsten drygt ett år och har upptäckt flera favoritfunktioner som att betala överallt med Samsung Pay och samla bonus på alla köp.

DIGITAL PLÅNBOK

Upptäck en smidigare betalning

Anslut ditt kort till en digital plånbok. Smart, snabb och enkel betalning direkt med mobilen överallt där blipp funkar. Tillsammans med Carpay har du full koll på alla dina köp, oavsett om det är med mobil eller smartklocka, online eller i butik.

Ladda ner CarPayappen och ansök direkt

Download on the App Store
Ladda ned på Google Play

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se