Lämna plånboken hemma och betala med mobilen

Eller låt den ligga på ett säkert ställe och samla istället allt i telefonen: hotellbokningar, kalendrar och aktiviteter och förstås betalning med mobilen. Du kan enkelt ansluta ditt CarPaykort eller Volvokort till en digital plånbok.

Att betala med kort gör inte bara kassaköer snabbare utan ökar säkerheten både för dig som handlar och den du handlar av. Från och med 2020 ska alla butiker som tar Visa och Mastercard kunna ta emot en så kallad kontaktlös betalning. Det innebär att du blippar ditt kort vid kortläsaren istället för att stoppa in det. Många butiker och mindre ställen tar sällan kontanter, särskilt nu under coronapandemin, men har ofta en kortläsare eller möjlighet till Swish. Med en mobil betallösning kan du blippa på samma sätt som du gör med ditt fysiska kort. Du öppnar istället upp kortet i din enhet och håller den mot kortläsaren tills köper blir godkänt. Betalning med mobilen fungerar därför på alla ställen som vanligtvis har blipp.

"Med en mobil betallösning kan du blippa på samma sätt som du gör med ditt fysiska kort"

Alla affärer ska ha uppdaterade läsare för blipp.

Så kommer du igång

Du kan ansluta våra kort som har Visakoppling till en digital plånbok som passar just din enhet: Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. För att komma igång loggar du in i appen Carpay. Om appen känner igen att du har en kompatibel enhet kommer en blå banner synas. Klicka på den och följ instruktionerna. Om den inte är synlig väljer du Hantera kort i menyn och klickar på det kort du vill ansluta. Godkänn med BankID och sedan är du igång och kan enkelt hantera alla enheter direkt i appen.

Ibland kan det bli en startsträcka att komma igång och känna sig trygg med nya sätt att betala på. Ett tips är att göra ett första köp med din digitala plånbok när det är lite lugnare i kassakön och även prova att öppna upp ditt kort i mobilen hemma i förväg. 

Om du har en kompatibel smartklocka kan du ansluta kortet även där.

Varför ska jag använda mobilen istället?

Fördelen med att använda kortet i mobilen eller smartklockan är att du ofta har dem nära till hands. Du får också en notis direkt när köpet har gjorts så du har full koll på hur mycket du betalar. Dessutom är det säkert eftersom kortuppgifterna krypteras så att de aldrig delas med den du handlar av. Självklart kan det kännas tryggt att ha med sin riktiga plånbok (och inte minst körkortet) på ett säkert ställe, men prova hur snabbt och enkelt det är nästa gång. Du har troligen många andra funktioner i mobilen som du använder under din semester som din hotell- eller campingbokning. Ger du dig ut på en löparrunda i sommaren och har en kompatibel smartklocka kan du utöver mäta löpsträckan också betala med den om du skulle behöva köpa vatten. Utan att bära med varken plånbok eller mobil.

Betala din tankning på Tanka med mobilen

Med Carpaykort eller Volvokort i mobilen kan du betala ditt service- eller verkstadsbesök hos din återförsäljare, och samtidigt dela upp din betalning räntefritt på 12 månader. Du kan också enkelt betala din tankning på Tanka med Carpay i mobilen, så du har många anledningar att använda din mobil i sommar.

Läs mer om respektive digital plånbok nedan

Apple Pay
Google Pay
Samsung Pay

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se