Bilekonomerna: Så köper du bil online

De flesta är vana vid att handla kläder, hämtpizzor och bussbiljetter på nätet idag – men hur går det egentligen till när du köper en bil online? Följ med när komikern Emma Knyckare, pratar ut med våra bilekonomer Isabelle och Karin, om allt från distansköplagen och varudeklarationer till enögda troll och bilar utan hjul.

Så ska du tänka vid ett bilköp online

Är det smart att köpa en bil utan att se den? Vilka fördelar finns det att handla bilen via nätet? Isabelle Bergström på Tech Innovation, Ziklo Bank har full koll på hela köpresan online – och vad du bör tänka på.

Så säljer du bilen online

Det råder brist på begagnade bilar – går du i säljtankar kan det vara perfekt läge att sälja nu. Är det bästa att sälja privat eller via en bilhandlare? Vi listar för- och nackdelar med båda sätten.

Fem smarta tips vid bilköp online

  • Läs alltid varudeklarationen som ska finnas oavsett om du köper bil online eller hos handlaren. Där finns information om eventuella skador, däckdjup och om serviceboken är ifylld. Var också noga med att gå igenom bilder och filmer.
  • Se till att det finns begagnatgarantier för extra skydd. Och kom ihåg att du alltid har stöd av distansköplagen med 14 dagars ångerrätt vid köp online.
  • Du kan i många fall be om bud online på din nuvarande bil för inbyte.
  • Välj en leverantör du känner dig trygg med. Volvo erbjuder många möjligheter och med partners som Volvia och Volvofinans Bank får du en fördelaktig paketering med försäkring och finansiering.
  • Provkör innan om du är osäker. Säljaren kan också guida dig på plats. Sedan kan du gå hem i lugn och ro och fundera över finansiering och köp.

Funderar du på att köpa bil online?

Besök en av våra partners

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se