Privatleasing eller billån?

När det är dags att finansiera bilköpet är det många som kliar sig i huvudet. Lån eller leasing… Vad är skillnaden egentligen? Vilket är billigast? Och vad passar bäst för mig? Följ med Manfred och Susanne då de guidar Emma Knyckare genom finansieringsträsket. Förhoppningsvis kommer deras samtal hjälpa även dig att hitta svaret på en av de vanligaste frågorna inom bilköp idag.

Vad är grejen med paketlösningar?

Alla vill vi göra bra affärer och undvika onödiga kostnader - men när det kommer till bilar är det inte alltid lätt att hålla koll på detaljerna. Finansiering, försäkring och serviceavtal ska tecknas och alla spelar de sin roll till helheten. Därför brukar aktörer inom dessa fält gå ihop och erbjuda paketlösningar. Men vad är en paketlösning egentligen?

Fem saker att tänka på - Lån eller leasing?

  • Leasingavtal har oftast begränsade antal mil – det innebär att du kan få betala extra om du överskrider maxgränsen.
  • Tar du ett lån måste du stå för 20% av insatsen själv – när du leasar är det generellt sett bara månadsavgiften du betalar.
  • När du leasar äger du egentligen inte bilen, du hyr den – vill du däremot köpa loss bilen efter leasingperioden får du oftast göra det.
  • Som låntagare är du själv ägare av bilen – men det innebär också att du själv står för eventuella förluster om bilen sjunker mycket i värde.
  • När ditt leasingavtal går ut kan du välja att leasa en ny bil – men om din befintliga bil har skador utöver normalt slitage kan du bli ersättningsskyldig för de skadorna.

Vill du veta mer om lån och leasing?

Kontakta din återförsäljare!

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se