Flexibel betalning

När du ansöker om CarPay får du ett kreditkort. Det är det du betalar med när du använder CarPay – oavsett om du vill blippa det fysiska kortet, använda mobilens digitala plånbok eller lägga in kortet som betalmedel i olika appar.

Ingen årsavgift

Till skillnad från många andra kreditkort är CarPaykortet helt avgiftsfritt. Du har ingen årsavgift och betalar bara ränta om du behöver utnyttja din kredit.

Säker betalning

Kreditkort är en säker betalningsmetod. Om någon kommer över ditt kort är det inte dina pengar som försvinner, och du slipper ligga ute med pengar under en eventuell utredning.

Gäller överallt med Visa

CarPaykortet är kopplat till Visa och därmed kan du använda det på praktiskt taget alla inköpsställen i hela världen. Visakopplingen gör dina betalningar ännu säkrare, både i butik och på nätet.

Upp till 60 dagars kostnadsfri kredit

När du betalar med CarPay får du alltid upp till 60 dagars kostnadsfri kredit på dina köp. Det gäller vad du än köper och var du än handlar.

Möjlighet att delbetala

Du kan alltid välja att delbetala dina köp, och gör du det så tillkommer ränta och delbetalningsavgift. Du väljer själv storlek på dina delbetalningar (det finns en minimigräns) och betalar i din egen takt. Läs mer om betalningsvillkor >

I Volvohandeln har du dessutom möjlighet att delbetala räntefritt. Läs mer om delbetalning >

Carpay och kort passar för ett liv i rörelse.

Fri reseförsäkring

När du betalar minst 75 procent av din resa med CarPay ingår en fri reseförsäkring. Försäkringen gäller i hela världen, för hela din familj och ger avbeställningsskydd och ersättning vid olycksfall och sjukdom. Tilläggsförsäkringarna som säljs av resebolag är oftast helt onödiga. Hur fungerar min reseförsäkring >

Allriskskydd

Allriskskyddet kan ge ersättning om en vara du köpt blir stulen eller går sönder på grund av oförutsedda händelser. Skyddet gäller inom 60 dagar från inköpsdagen och för en vara som kostat minst 750 kronor och är fullt betald med CarPay. Inköpet gäller hemma men också när du är på resa.

Prisskydd

När du handlar varor online eller i butik ingår ofta ett prisskydd för varor värda minst 400 kronor. Skulle priset på varan du köpt erbjudas till ett lägre pris någon annanstans kan du få prisskillnaden tillbaka. Prisskyddet gäller inom 60 dagar från ditt köptillfälle och om prisskillnaden överstiger 300 kronor. Inköpet gäller hemma men också när du är på resa.

Regionspärr

CarPay har regionspärr och det innebär att du själv bestämmer var ditt kort ska vara möjligt att använda. Som standard är kortet öppet för internetköp samt för köp i Sverige och Europa. Om du vill kunna använda kortet i fler regioner, t ex när du semestrar utomlands, eller om du vill begränsa dess användningsområde så gör du det enkelt i CarPayappen eller på carpay.se.

Reservera utan att låsa pengarna

Många hotell, biluthyrningsfirmor och andra företag reserverar ofta en viss summa pengar när du använder deras tjänster. Om du använder ditt vanliga bankkort reserveras summan (som ibland kan vara långt över beloppet du ska betala) på ditt bankkonto, och det gör att du inte kan använda dina pengar. Reservationen kan även ligga kvar en tid efter att du lämnat tillbaka bilen eller lämnat hotellet. Använder du istället CarPay så görs reservationen enbart på kreditkortet och din ekonomi påverkas minimalt.

Skyddad om du inte får det du betalat för

Om du betalat en produkt, resa eller tjänst i förskott och det säljande företaget sedan går i konkurs, eller om varan försvinner/skadas under leverans kan du få ersättning från kortutgivaren.

CarPay Stories

Vill du veta mer om kreditkort?

  • Vad är ett kreditkort?

    Har du funderat på att skaffa kreditkort men är osäker på vad det egentligen innebär? Du är långt ifrån ensam.

  • Allt om kreditkort

    Här besvarar vi några vanliga frågor och svar kring just kreditkort och vilka fördelar som finns, oavsett om du väljer att ha det som ett komplement till ditt vanliga bankkort.

  • Mobil betalning

    Att betala med kort gör inte bara kassaköer snabbare utan ökar säkerheten både för dig som handlar och den du handlar av.