Vägen framåt - Äger vi bilar i framtiden?

Brist på parkeringsplatser, långa trafikköer och avgaser i storstäder får många att söka alternativ till bilägande. Men hur många är egentligen villiga att ge upp sitt ägarskap? Se när Manfred Mellquist från CarPay, expert på bilägande, funderar över hur framtiden för delningstjänster kan se ut i det här avsnittet av ”Vägen Framåt” – serien som spanar in i framtiden av mobilitet och betalningar.

ELBIL

Hur fungerar en elbil och vad kostar den?

Vad kostar en elbil och vilka typer av laddning finns? Vilka fördelar finns för mig att välja en bil med sladd och vad ska jag tänka på när jag investerar i en laddbox? Här ger vi några korta svar på funderingar som kan uppstå kring så kallade miljöbilar.

VÄGEN FRAMÅT

Hur betalar vi i framtiden?

Vad har stenar, kossor, kapsyler och papper gemensamt? Alla har de använts som betalmedel någon gång i tiden. Och kanske verkar det konstigt – men sedan digitaliseringen har våra betalmetoder blivit ännu mer oförutsägbara. Se det andra avsnittet i den här serien när CarPays betalexpert, Erik Magnarsson, reder ut framtidens betalningar.

Vägen framåt

Hur planerar städer för framtidens bilar?

Självkörande bilar kan förändra vart vi väljer att bo, parkeringsplatser kan vara en lösning på bostadsbrist och städer vill prioritera fotgängare framför bilister i framtiden. Men varför? Få reda på hur städer planerar för framtidens bilar då Sofia Stålne lyfter sina funderingar.

Vi listar för- och nackdelar

Privat eller bilhandlare – sälj din bil online

Det råder brist på begagnade bilar – går du i säljtankar kan det vara perfekt läge att sälja nu. Är det bästa att sälja privat eller via en bilhandlare? Vi listar för- och nackdelar med båda sätten.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@carpay.se